Doprava od 39.90 € hodnoty nákupu zdarma

Ako správne kompostovať a využiť urýchlovač kompostu?

Založenie kompostu

Chcete si na svojej záhradke založiť kompost? Kompost je výborným riešením, ako si na svojej záhradke vytvoriť hnojivo pre vaše stromy a rastliny. V našej rubrike rady a tipy sa Vám budeme snažiť priblížiť niekoľko rád a tipov pre správne založenie kompostu na Vašej záhrade.

Čo do kompostu nepatrí

Vyvarujte sa plnenia kompostu surovinami ako sú piliny z drevotriesky, citrusové plody, tráva zo závadného prostredia - od cesty a pod. Ďalej sa jedná o burinu v kvete alebo jeho odnože, choré rastliny či ich časti alebo zvyšky z kuchyne v podobe mäsa, kostí, oleja či mliečnych produktov.

Mr. Bacteria No. 4 Bio-enzymatický čistič pre Váš záhradný KOMPOST kúpite  >>> TU <<<

Čo do kompostu patrí

Do kompostu patrí tráva, s ošetrená použitím výrobkuMr. Bacteria No.4 Bio-enzymatický čistič pre Váš KOMPOST aj väčšie množstvo čerstvo pokosenej trávy, slama, drvená kôra a drvené vetvy stromov, štiepka, popol z dreva, lístie ovocných stromov, maštaľný hnoj, záhradná zemina. Vhodný je aj odpad z kuchyne v podobe zvyškov zeleniny, ovocia, škrupín pod.

Praxou je overené, že štandardne kompost pri dodržaní optimálnych podmienok vyzreje počas jedného roka. S prostriedkom Mr. Bacteria No. 4.Bio-enzymatický čistič pre Váš KOMPOST sa táto doba skráti približne o polovicu. Prípravok Mr. Bacteria No.4 Bio-enzymatický čistič pre Váš KOMPOST tiež maximalizuje hnojné hodnoty Vášho kompostu.

Mr. Bacteria No. 4 Bio-enzymatický čistič pre Váš záhradný KOMPOST kúpite  >>> TU <<<

Ako, kedy a kde kompost založiť

Kompost zakladáme najlepšie na jeseň, na mieste v polotieni alebo tieni, najlepšie pod stromami. Dôvodom je ochrana kompostu pred slnečným žiarením, vetrom, čo má za následok vysychanie kompostu.

Z dôvodu lepšej manipulácie sa snažte kompost zakladať do nádob alebo ho aspoň ohraničiť dostatočne širokým pásom napríklad z plastu. Ohraničený kompost pomalšie vysychá a aplikovaný prostriedok Vám z neho pri aplikácii nevytečie.

Prvým, podkladovým materiálom pre kompost môže byť drvená kôra, slama alebo vetvičky stromov.

Následne môžeme začať pridávať jednotlivé kompostovateľné materiály - slama, lístie ovocných stromov, maštaľný hnoj, zvyšky zeleniny.

Kompost sa snažte udržať dostatočne vlhký v celom jeho priereze. Skúšku optimálnej vlhkosti môžeme vykonať napríklad tak, že do dlane naberieme kompostovaný materiál, v dlani ho stlačíme a medzi prstami by mali objaviť malé kvapky vody. Po otvorení dlane s materiálom by mal zostať materiál v stlačenom stave. Ako nežiaduce sa javí, keď z ruky tečie voda - kompost je príliš vlhký. Ak sa nám po otvorení dlane materiál rozsype, kompost je príliš suchý. Pokiaľ bude kompost suchý, nebude Vám zrieť a postupne vymrú všetky mikroorganizmy a baktérie zaručujúce optimálne zrenie Vášho kompostu.

Dôležitý je prísun vzduchu. Preto je vhodné kompost občas prehádzať alebo prekypriť. Je to dôležité pre život mikroorganizmov a baktérií, ktoré sú do kompostu pridávané použitím výrobku Mr. Bacteria No.4 Bio-enzymatický čistič pre Váš KOMPOST. Zlý prísun vzduchu vedie k zlému zreniu kompostu, spomaleniu zretia a jeho nevyužiteľnosti.

Nezabudnite ani na rôznorodú veľkosť jednotlivých materiálov, ktorými plníte kompost. Dochádza tým k prevzdušneniu a optimálnemu zrenia kompostu.

Na koniec je dôležité Vás upozorniť na pozorné prečítanie si návodu na použitie výrobku Mr. Bacteria No.4 Bio-enzymatický čistič pre Váš KOMPOST.

Mr. Bacteria No. 4 Bio-enzymatický čistič pre Váš záhradný KOMPOST kúpite  >>> TU <<<

  • Mr. Bacteria No. 1-14 známka kvality

    Na našom webe môžete nakupovať výrobky značky Mr. Bacteria pod označením Mr. Bacteria No. 1-14. Všetky výrobky značky Mr. Bacteria sú vyrobené z najkvalitnejších surovín, čo zabezpečuje ich kvalitu, vysokú bakteriálnu silu a funkčnosť. Výrobky Mr. Bacteria sú preverené tisíckami spokojných zákazníkov. Vyskúšajte tiež kvalitu a funkčnosť našich výrobkov. Tešíme sa z Vašej spokojnosti s používaním našich výrobkov.

    Váš Mr. Bacteria e-shop tím!

  • Prečo produkty Mr. Bacteria

    • Záruka originality výrobkov
    • Vyrobené z najkvalitnejších surovín
    • Vysoká bakteriálna koncentrácia a účinnosť
    • Doprava od 39.90 € hodnoty nákupu zdarma
    • Celá ponuka výrobkov na sklade
    • Odoslanie objednávky do 24 hod.
    • Tisícky spokojných zákazníkov
  • Niekoľko rád, ako udržať čisté a priezračné záhradné jazierko.

  • Ako správne odkaliť rybník? Už ste počuli o baktériách?

  • Baktérie a enzýmy do septiku, ČOV, jazierok.

  • Ako po zime naštartovať jazierko.

  • Vyskúšajte dva zaručené tipy, ako udržiavať žumpy a septiky.

  • Ako vyčistiť domáci odpad a bez chémie? Použite baktérie.

  • Ako správne kompostovať a využiť urýchlovač kompostu?

  • Ako odstrániť nepríjemný zápach septiku, alebo žumpy?