Doprava od 39.90 € hodnoty nákupu zdarma

Ako po zime naštartovať jazierko.

Aby sa jazierko ukázalo v plnej kráse a aby sme zabezpečili vhodné podmienky pre ryby a rastliny v jazierku, je potrebné sa o neho na jar dobre postarať. Preto vám prinášame niekoľko tipov, ako jazierko po zime naštartovať.

Vyčistiť jazierko

Hoci voda v jazierku na povrchu zamrzne, nezamrzne v jazierku všetko. Ryby v priebehu celej zimy produkujú odpad, organické materiály (lístie atď.) Sa neustále rozkladajú a vietor prináša do jazierka ďalšie nečistoty. Preto je potrebné na jar jazierko vyčistiť a zbaviť sa organických nečistôt (lístie, výkaly rýb ...) z dna. Môžete použiť jazierkový vysávač, oveľa jednoduchšie je však aplikovať bakteriálne prípravky, ktoré výrazne znižuje množstvo organických usadenín na dne a voda sa stáva priezračnejšia v celom vodnom stĺpci. K čisteniu jazierka patrí aj výmena vody. Je dôležité vedieť, že nie je dobré vymeniť všetku vodu naraz. Narušili by sme rovnováhu a biologické procesy v jazierku. Najlepšie je vymeniť 50% vody a toto množstvo doplniť rovnakým množstvom vody rovnakej teploty, pričom voda nesmie obsahovať chlór ani žiadne ťažké kovy (pozor na medené odkvapy - voda, ktorá nimi pretečie, nepatrí v žiadnom prípade do jazierka).

Vodné rastliny

Keď sa rozpustia v jazierku posledné zvyšky ľadu, je načase skontrolovať vodné rastliny a postarať sa o ne. U rastlín, ktoré zimovali v jazierku (trávy, pálka ..), musíme dať pozor na to, aby ich listy nezostali pod hladinou vody, pretože by mohlo dôjsť k ich zahnívaniu. Preto rastliny zrežeme tesne nad hladinou. Skontrolujeme aj lekná, či im niečo nebráni v raste či prezimovali v poriadku. Rastliny, ktoré prezimovali v chladnej miestnosti, môžeme vrátiť späť do jazierka. Je však potrebné myslieť na mrazíky, ktoré sa ešte môžu vyskytnúť.

Mr. Bacteria Bio-enzymatické čističe pre Vaše záhradné JAZIERKO kúpite  >>> TU <<<

Ryby

Najťažšie to zjari majú ryby. Ich organizmus je po zime oslabený a ryby sú náchylnejšie na rôzne ochorenia. Najväčšie nebezpečenstvo predstavujú parazitujúce živočíchy, vírusy a baktérie. Nepríjemné sú aj jarné virózy. Ryby preto potrebujú pomôcť prípravkom, ktorý zlepší ich imunitu a pomôže im lepšie odolať chorobám a škodcom a podporí aj ich tráviaci cyklus. PrípravkyMr. Bacteria Bio-enzymatické čističe pre Vaše záhradné JAZIERKO pôsobia ako prevencia pred napadnutím patogénmi, zabraňujú jarným virózam, liečia ryby pri infekčných ochoreniach a podporujú správny tráviaci cyklus. Prípravky je vhodné používať počas celého roka, pretože pomáhajú rybám zabezpečiť správnu životosprávu, zvyšujú ich obranyschopnosť a potláčajú výskyt metabolických porúch. Ryby je po zime vhodné začať kŕmiť po malých dávkach až vtedy, keď voda dosiahne 10-12 ° C, to znamená v čase, keď sa rybám postupne rozbieha metabolizmus. V tomto čase potrebujú ryby pokoj, nie je žiaduce stresovať ich napríklad lovením do podberáku atď.

Spustenie filtrácie

Dôkladne vyčistenú filtráciu a ostatné technológie môžeme do jazierka inštalovať až v čase, keď už nehrozia žiadne prízemné mrazy. Je dôležité skontrolovať všetky tesnenia a hadice, aby nedochádzalo k zbytočným stratám vody. Ak sme vykonali všetky vyššie uvedené kroky, je vhodné jazierko naštartovať tým správnym smerom. Použitím prípravkou Mr. Bacteria Bio-enzymatické čističe pre Vaše záhradné JAZIERKO zaistíme naštartovanie prírodných procesov po zime, zlikvidujeme organické usadeniny na dne, odstránime kal, riasy, sinice a nežiaduci fosfor, spriechodníte filtre a zvýšite množstvo rozpusteného kyslíka vo vode, čo v kombinácii s laktobaktériami vytvorí vhodné podmienky pre celý ekosystém jazierka. Všetky vodné organizmy (ryby, rastliny, mikroorganizmy) potrebujú určitý čas, než dosiahnu vzájomnú symbiózu. Preto je potreba aj určitej trpezlivosti, než sa jazierko a život v ňom ustáli.

Mr. Bacteria Bio-enzymatické čističe pre Vaše záhradné JAZIERKO kúpite  >>> TU <<<

  • Mr. Bacteria No. 1-14 známka kvality

    Na našom webe môžete nakupovať výrobky značky Mr. Bacteria pod označením Mr. Bacteria No. 1-14. Všetky výrobky značky Mr. Bacteria sú vyrobené z najkvalitnejších surovín, čo zabezpečuje ich kvalitu, vysokú bakteriálnu silu a funkčnosť. Výrobky Mr. Bacteria sú preverené tisíckami spokojných zákazníkov. Vyskúšajte tiež kvalitu a funkčnosť našich výrobkov. Tešíme sa z Vašej spokojnosti s používaním našich výrobkov.

    Váš Mr. Bacteria e-shop tím!

  • Prečo produkty Mr. Bacteria

    • Záruka originality výrobkov
    • Vyrobené z najkvalitnejších surovín
    • Vysoká bakteriálna koncentrácia a účinnosť
    • Doprava od 39.90 € hodnoty nákupu zdarma
    • Celá ponuka výrobkov na sklade
    • Odoslanie objednávky do 24 hod.
    • Tisícky spokojných zákazníkov
  • Niekoľko rád, ako udržať čisté a priezračné záhradné jazierko.

  • Ako správne odkaliť rybník? Už ste počuli o baktériách?

  • Baktérie a enzýmy do septiku, ČOV, jazierok.

  • Ako po zime naštartovať jazierko.

  • Vyskúšajte dva zaručené tipy, ako udržiavať žumpy a septiky.

  • Ako vyčistiť domáci odpad a bez chémie? Použite baktérie.

  • Ako správne kompostovať a využiť urýchlovač kompostu?

  • Ako odstrániť nepríjemný zápach septiku, alebo žumpy?