Doprava od 39.90 € hodnoty nákupu zdarma

Baktérie a enzýmy do septiku, ČOV, jazierok.

Bakteriálne enzymatické výrobky sú zmesou vybraných prírodných bakteriálnych kultúr, enzýmov a živín, ktoré posilňujú a urýchľujú prírodné biodegradačné procesy, čiže rozklad organických zlúčenín. V prirodzenom životnom prostredí majú ako baktérie, tak aj enzýmy významnú úlohu v procese štiepenia a rozkladu organických látok.

Baktérie používané do septikov, ČOV, jazierok:

V relatívne krátkej dobe (cca 15 minút), po zavedení baktérií do vodného prostredia obsahujúceho organický odpad, začnú baktérie prechádzať z dormantního (útlmového) stavu do aktívnej činnosti, pričom produkujú špecifické enzýmy a rozkladajú alebo stravujú prítomný organický odpad. Aplikované baktérie sú schopné exponenciálneho rastu (ich počet sa zdvojnásobuje približne každých tridsať minút). Vedľajšími produktmi tejto bakteriálne enzymatickej aktivity sú H2O a CO2. Majte na pamäti, že sila bakteriálneho prípravku závisí vždy od počtu baktérií, ktoré obsahuje!

Mr. Bacteria Bio-enzymatické čističe pre Váš septik, ČOV alebo jazierko kúpite  >>> TU <<<

Enzýmy:

Baktérie produkujú enzýmy. Enzýmy sú špeciálne proteíny zložené z bielkovín a sú nenahraditeľné primetabolizácii zdroja živín na energiu nevyhnutnú pre ďalší rast živého organizmu (baktérie teda enzýmy potrebujú na to, aby boli schopné stráviť živiny a premeniť ich na energiu pre ďalší rast baktérie - podobne ako v ľudskom žalúdku premieňame jedlo na energiu). Enzýmy sú teda nástrojom premeny živín (potravy baktérie) na energiu, pri ktorej sú komplexné zlúčeniny štiepené na jednoduchšie. Toto štiepenie urýchľuje proces premeny zdroje živín (fekálií) na dostupné a pre baktérie ľahko stráviteľné dávky.

Rozdiel medzi baktériou a enzýmom si môžeme predstaviť na následnom príklade:

1) Do misky s vodou pridáme kocku masla. V prípade pridania iba enzýmov do misky sa maslo rozpustí. Avšak po odobratí enzýmov sa maslo opäť zrazí v kocku masla.
2) Do misky s vodou pridáme kocku masla. V prípade pridania baktérií, ktoré produkujú aj enzýmy sa kocka masla rozpustí a baktérie ju rozložia na vodu a oxid uhličitý. Po odobratí baktérií aj enzýmov nám zostane v miske iba voda. Maslo baktérie za pomoci enzýmov rozložili na vodu a CO2.

Enzýmy teda slúži len na skvapalnenie fekálií v septiku alebo ČOV. Nie sú teda schopné rozložiť fekálie na vodu a CO2. Taktiež nie sú schopné odstrániť nepríjemný zápach zo septiku či ČOV. Pre správny rozklad a štiepenia látok v septiku či ČOV je dôležité použiť baktérie produkujúce enzýmy, ktoré dokážu veľmi účinne rozkladať organické látky (fekálie) na vodu a CO2. Veľmi dôležitý je správny pomer baktérií, ktoré produkujú najmä tieto enzýmy: celulázu, amylázu, proteázu, lipázu, ureázu, xynalázu a esterá.

Celuláza - komplex bioenzýmov schopných rozkladať celulózu - toaletný papier
Amyláza - komplex bioenzýmov rozkladajúci škrobnaté organické zlúčeniny a uhľovodíky - ropné látky
Proteáza - komplex bioenzýmov schopných rozkladať rôzne bielkoviny (proteíny) - mŕtvu tkanivo
Lipázy - komplex bioenzýmov, ktoré slúžia k rozkladu tukov a rastlinných olejov - oleje
Ureáza - komplex bioenzýmov rozkladajúci močovinu
Xynaláza - komplex bioenzýmov, ktoré rozkladajú rastlinou hmotu
Esterázy - komplex bioenzýmov schopných rozkladať tuky

Používané baktérie nesmú byť geneticky manipulované alebo menené. Vyskytujú sa prirodzene (nachádza sa v pôde a vode). Za žiadnych okolností nesmú obsahovať koliformné baktérie, fekálne koliformné baktérie, enterokoky, plesne a kvasinky. Musia byť starostlivo vybrané, pretože musí byť pre človeka a životné prostredie:

  •  bezpečné, stabilné, nepatogénny a netoxické
  •  fakultatívne (sú schopné rastu za prítomnosti kyslíka alebo bez kyslíka)
  •  silným producentom enzýmov, neobsahujú salmonely alebo listérie

Hlavné výhody pri používaní bakteriálnych prípravkov:

  •  likvidácia rastlinných a živočíšnych tukov
  •  výrazné zníženie BSK, CHSK, NL, NEL a amoniaku
  •  likvidácia pevných a rozpustených látok v jímkach
  •  likvidácia dusičnanov akéhokoľvek typu
  •  značne obmedzujú tvorbu zápachu.

Mr. Bacteria Bio-enzymatické čističe pre Váš septik, ČOV alebo jazierko kúpite  >>> TU <<<

Bakteriálne zmesi:

Pojmom bakteriálne zmesi sa rozumie koncentrát spor a endospor špeciálne selektovaných a cielene vyšľachtených kmeňov pôvodných pôdnych baktérií, ktoré vykazujú určité požadované vlastnosti ako je napr. Schopnosť prežiť a množiť sa v prostredí s určitým pH, schopnosť zvýšenej produkcie určitého požadovaného enzýmu, atď. Zmesi používané našou spoločnosťou sa vyznačujú vysokou koncentráciou baktérií. Jednotlivé zmesi, príp. ich kombinácie, tvoria základ pre formuláciu konečných komerčne používaných prípravkov, ktoré sú svojím zložením zamerané na praktické riešenie určitých konkrétnych problémov ako je napr. odbúravanie tukov v určitom prostredí, homogenizácia hnojovice, znižovanie úrovne amoniaku a zápachu všeobecne, čistenie odpadových vôd, rozklad exkrementov ( fekálií), spriechodňovanie upchatého potrubia atď. Po zavedení zmesi do vodného prostredia obsahujúceho organický odpad, začnú spory v krátkej dobe ožívať, produkovať špecifické enzýmy a stravovať prítomný organický odpad. Aplikované mikroorganizmy sa množia exponenciálne (zdvojnásobujú sa v počte každých 20 - 30 minút). Vedľajšími produktmi tejto bakteriálne enzymatickej aktivity sú H2O a CO2. Je nutné zdôrazniť, že všetky kmene baktérií používané v bakteriálnych zmesiach musia byť kmene nepatogénne a že sa vždy jedná len a výhradne o kmene v prírode sa voľne vyskytujúcich pôdnych baktérií, ktoré boli vybrané pre určitú konkrétnu schopnosť. Tieto kmene nie sú v žiadnom prípade geneticky  akokoľvek menené či upravované. Tiež majte na pamäti, že sila bakteriálneho prípravku závisí vždy od počtu baktérií, ktoré obsahuje! Kupujte iba kvalitu, budete spokojní Vy aj Váš septik, ČOV alebo jazierko.

Mr. Bacteria Bio-enzymatické čističe pre Váš septik, ČOV alebo jazierko kúpite  >>> TU <<<

  • Mr. Bacteria No. 1-14 známka kvality

    Na našom webe môžete nakupovať výrobky značky Mr. Bacteria pod označením Mr. Bacteria No. 1-14. Všetky výrobky značky Mr. Bacteria sú vyrobené z najkvalitnejších surovín, čo zabezpečuje ich kvalitu, vysokú bakteriálnu silu a funkčnosť. Výrobky Mr. Bacteria sú preverené tisíckami spokojných zákazníkov. Vyskúšajte tiež kvalitu a funkčnosť našich výrobkov. Tešíme sa z Vašej spokojnosti s používaním našich výrobkov.

    Váš Mr. Bacteria e-shop tím!

  • Prečo produkty Mr. Bacteria

    • Záruka originality výrobkov
    • Vyrobené z najkvalitnejších surovín
    • Vysoká bakteriálna koncentrácia a účinnosť
    • Doprava od 39.90 € hodnoty nákupu zdarma
    • Celá ponuka výrobkov na sklade
    • Odoslanie objednávky do 24 hod.
    • Tisícky spokojných zákazníkov
  • Niekoľko rád, ako udržať čisté a priezračné záhradné jazierko.

  • Ako správne odkaliť rybník? Už ste počuli o baktériách?

  • Baktérie a enzýmy do septiku, ČOV, jazierok.

  • Ako po zime naštartovať jazierko.

  • Vyskúšajte dva zaručené tipy, ako udržiavať žumpy a septiky.

  • Ako vyčistiť domáci odpad a bez chémie? Použite baktérie.

  • Ako správne kompostovať a využiť urýchlovač kompostu?

  • Ako odstrániť nepríjemný zápach septiku, alebo žumpy?